Uroczystości rodzinne
Jubileusze rodzinne i zawodowe, zaręczyny, chrzciny, przyjęcia komunijne, spotkania rocznicowe i inne ważne wydarzenia rodzinne w stylowych salach restauracyjnych Pałacu Nowego.
Czasami dla wyjątkowych chwil warto stworzyć nietuzinkową oprawę. Dodajmy, że Pałac Nowy wybudowany został w pierwszej połowie XIX wieku. Klasycystyczną fasadę zaprojektował niemiecki architekt Karol F. Schinkel. Później dobudowano budynek w stylu neobarokowym, salę balową i tarasy ogrodowe.
Niepowtarzalna elegancja zabytkowych wnętrz, doskonała kuchnia oraz profesjonalna obsługa są gwarancją niezapomnianej uroczystości, po której można się zrelaksować i wypocząć w kameralnych pokojach gościnnych. Do dyspozycji Gości jest 36-hektarowy park z zabytkową aleją lipową i romantycznym rozarium.
Śluby
Klasycystyczny Pałac Nowy położony na terenie 36-hektarowego, zabytkowego parku z wijącymi się wśród starodrzewu alejkami, stawami, prastarym szpalerem lip, polanami i rozarium to idealna oprawa ekskluzywnego przyjęcia ślubnego.
Majestatyczna, poprzedzona stylowym foyer sala balowa doda stosownego prestiżu tak ważnej uroczystości. Bogate sztukaterie w sali, odrestaurowany drewniany parkiet oraz bezpośrednie wyjście na taras, a z niego – do pałacowego parku, na długo pozostaną w pamięci Państwa Gości.
Doświadczenie i pasja Szefa Kuchni oczarują Nowożeńców i Weselników wyjątkowymi doznaniami kulinarnymi. Do dyspozycji Gości oddajemy komfortowe pokoje, a dla Nowożeńców – nieodpłatny apartament.
Menu weselne I – 290 zł/os.
Zupa
Jedna do wyboru na osobę
- Rosół z makaronem
- Krem z pomidorów
- Krem z białych warzyw z prażonym słonecznikiem
- Zupa pieczarkowa
- Krem z zielonych warzyw
Danie główne
Trzy porcje na osobę; 3 mięsa + 1 ryba
- De Volaille
- Zraz Staropolski
- Udko z kurczaka
- Pierś z kurczaka faszerowana suszonymi pomidorami i mozzarellą
- Pierś z kurczaka faszerowana szpinakiem i serem pleśniowym
- Karkówka w sosie śliwkowym
- Sakiewka wieprzowa
- Kotlet schabowy bez kości
- Dorsz masłem kaparowym
- Pstrąg smażony w migdałach
Dodatki
Pięć porcji na osobę
- Ziemniaki gotowane
- Ziemniaki pieczone
- Krokieciki ziemniaczane
- Frytki
- Kluski kładzione
- Surówka Colesław
- Surówka z marchewki
- Mizeria (sezonowo)
- Buraczki
- Warzywa gotowane
- Mix sałat z sosem ziołowym
- Kapusta modra
- Marchewka z groszkiem
Deser
Trzy porcje na osobę
- Sernik
- Jabłecznik
- Kostka lodowa
- Babeczki budyniowe z owocami
- Babeczki z kajmakiem
- Ciasto czekoladowe
- Ciasto W-Z
Kolacja zimna
Pięć porcji na osobę
- Sałatka w szynce po rusku
- Schab ze śliwką lub morelą
- Roladka schabowa z serem i orzechami
- Pasztet z żurawiną
- Klopsiki w occie
- Galaretka drobiowa
- Galantyna z kurczaka
- Karczek z sosem tatarskim
- Pstrąg w galarecie
- Śledź w oleju
- Śledź w pomidorach
- Sałatka grecka
- Sałatka gyros
- Sałatka z ryżem, kurczakiem i ananasem
Ciepły posiłek po północy
Jedna porcja na osobę
- Barszcz z pasztecikiem
- Flaczki wołowo-wieprzowe
- Żurek
- Zupa gulaszowa
Napoje
- Kawa
- Herbata
- Woda niegazowana
- Sok pomarańczowy Hortex
- Sok jabłkowy Hortex
- Mleko, cukier, cytryny
Dodatkowo płatne
- Udziec wieprzowy: na 35 osób, 1000 zł
- Polędwica Wellington: na 20 osób 1200 zł
Menu weselne II – 320 zł/os.
Zupa
Jedna do wyboru na osobę
- Rosół z lanymi kluseczkami
- Krem z białych warzyw
- Krem z kalafiora
- Zupa borowikowa
- Krem z zielonych warzyw
- Krem z pieczarek
Danie główne
Trzy porcje na osobę; 3 mięsa + 1 ryba
- Zraz wołowy
- Pierś z kaczki z farszem jabłkowo-żurawinowym
- Pierś z kurczaka z kurką
- Grillowany filet z indyka zapiekany pomidorem i mozzarellą
- De volaille z masłem ziołowym
- Polędwica wieprzowa z wędzoną śliwką i boczkiem
- Rolada ze schabu z serem pleśniowym i szpinakiem
- Cordon Bleu
- Stek z karkówki z grillowanymi warzywami
- Sandacz w sosie kurkowym
- Łosoś zapiekany z twarożkiem ziołowym
- Dorsz z masłem migdałowym i świeżym granatem
Dodatki
Pięć porcji na osobę
- Ziemniaki gotowane
- Ziemniaki pieczone
- Krokieciki ziemniaczane
- Frytki
- Kluski kładzione
- Surówka Colesław
- Surówka z marchewki
- Surówka z selera z jogurtem i brzoskwiniami
- Mizeria (sezonowo)
- Buraczki
- Warzywa gotowane
- Mix sałat z sosem ziołowym
- Kapusta modra
- Marchewka z groszkiem
Ciasto
Trzy porcje na osobę
- Sernik
- Orzechowiec
- Kostka lodowa
- Ciasto czekoladowe
- Ciasto W-Z
- Babeczki budyniowe z owocami
- Babeczki kajmakowe
- Mini desery mix: Panna Cotta i Tiramisu, Deser czekoladowy z wiśnią
Kolacja zimna
Pięć porcji na osobę
- Tatar wołowy
- Rostbef z musem chrzanowym
- Vitello tonnato (cielęcina z sosem z tuńczyka)
- Pasztet ze śliwką wędzoną i orzechami
- Roladka z polędwicy wieprzowej z serem halloumi i suszonymi pomidorami
- Galantyna z kurczaka z sosem Cumberland
- Deska serów
- Deska wędlin
- Śledź po żydowsku
- Grawlax z łososia marynowany w koprze włoskim i pomarańczy z koniakiem
- Łosoś wędzony na sałatce ze świeżego kalafiora i chrzanu
- Sałatka Cesar
- Sałatka Caprese
- Sałatka brokułowa z serem typu feta i sosem czosnkowym
- Mix sałat z sosem winegret i parmezanem
Ciepły posiłek po północy
Jedna porcja na osobę
- Boeuf strogonow
- Ragout z kurczaka i warzyw na ostro
- Barszcz na kiszonych burakach z dodatkiem rabarbaru + pasztecik
- Golonka w warzywach korzennych
- Karkówka po cygańsku
- Bigos myśliwski
Napoje
- Kawa
- Herbata
- Woda niegazowana
- Sok pomarańczowy Hortex
- Sok jabłkowy Hortex
- Mleko, cukier, cytryny
Dodatkowo płatne
- Udziec wieprzowy: na 35 osób, 1000 zł
- Polędwica Wellington: na 20 osób 1200 zł