Przejdź do treści
10 grudnia, 2024

Specjały Kuchni Pałacowej na Państwa stołach wigilijnych!

Garmaż wigilijny
proj. Dagmara Potocka-Sakwińska

Szanowni Państwo! Aby z radością zasiąść do wigilijnego stołu, czasem warto zadać się na cudze talenty kulinarne. Dlatego wszystkim zabieganym lub tym, którzy w kuchni lubią po prostu posiedzieć i porozmawiać, w sukurs przybywa drużyna naszej Pałacowej Kuchni! Żeby zatem mogli Państwo złapać oddech, a najeść się do syta, oferujemy wykwintny garmaż wigilijny (i w ogóle świąteczny, bo i propozycji ze szlachetnymi mięsami tu nie brak).
Ogłaszamy zatem wszem i wobec, że Kuchnia Pałacowa na stół wigilijny uprzejmie poleca:

Zupy:
barszcz wigilijny 1l / 35zł
barszcz cytrynowy na gęsinie 1l / 35zł
zupa grzybowa 1l / 45zł
uszka z grzybami 100g / 8zł

Dania ciepłe:
pierogi z kapustą unisławską i grzybami 1kg / 60zł
pierogi z jagnięciną rasy merynos w starym typie 1kg / 82zł
pierogi z gęsiną kołudzką 1kg / 82zł
łazanki z makiem i bakaliami 1kg / 45zł
karp na złoto w maśle migdałowym 150g / 28zł
sandacz w sosie grzybowo-porowym 150g + 100g sos / 36zł
jagnięcina rasy merynos w starym typie w sosie miętowym 150g + 100g sos / 36zł
duet z gęsi kołudzkiej (pierś, udko) 250g + sos pieczeniowy 100g / 45zł
bigos 1kg / 40zł

Dania zimne:
pasztety (1 foremka):
– jagnięcy 400g / 42zł
– z gęsi 400g / 42zł
– z czerwonej fasoli z brzadem owocowym 400g / 34zł
pstrąg w galarecie 100g / 20zł
ryba po grecku 1kg / 120zł
śledzie wykwintne 150g:
– w oleju rzepakowym i cebuli 18zł
– w zalewie piernikowej 18zł
– w pieczonych burakach z domowym majonezem 18zł

Wypieki:
sernik 1kg / 55zł
piernik z powidłami strzeleckimi i polewą czekoladową 1kg / 48zł
pierniki pałacowe z lukrem królewskim 100g / 15zł
strucla makowa 1kg / 65zł

Zamówienia przyjmujemy do 16 grudnia do godz. 18:00 telefonicznie (+48 785 250 182, +48 519 346 585)
lub drogą mailową (recepcja@palaceostromecko.pl). Odbiór zamówień będzie możliwy 23 grudnia do godz. 14:00. Zapraszamy!