Przejdź do treści
6 marca, 2024

GARMAŻ WIELKANOCNY 2024

Rysunek pisanek Wielkanocnych na kremowym tle.
Kuchnia Pałacowa poleca na stół wielkanocny:
Zamówienia przyjmujemy do 25 marca do godz. 20.00Odbiór garmażu 
30 marca od godz. 10.00 do 14.00
Kontakt: +48 785 250 182 | recepcja@palaceostromecko.pl
Dania zimne:
• Pasztet trójrasowy rodzimy 
40 zł | 450 g
• Pasztet wegański z fermentowanej kaszy 
gryczanej, z czerwonej fasoli i z brzadem 
owocowym 40 zł | 450 g 
• Karkówka wolno pieczona w ziołach 
i czosnku 18 zł | 100 g
• Schab ze śliwkami i orzechami laskowymi 
w galarecie 16 zł | 100 g
• Jajka garnirowane z łososiem wędzonym 
12 zł | 2 połówki
• Jajka garnirowane ze szpinakiem 
10 zł | 2 połówki 
• Sałatka jarzynowa z domowym majonezem 
60 zł | 1 kg
• Sałatka porowo-jajeczna z ziołowym 
majonezem 60 zł | 1 kg
• Zylc kociewski 25 zł | 150 g
• Sos tatarski 15 zł | 150 g
• Sos cumberland 15 zł | 150 g
• Ćwikła 15 zł | 150 g
Zupy:
• Żurek wielkanocny na pałacowej wędzonce 
45 zł | 1 litr
• Szczawiowa z chrzanem 40 zł | 1 litr
Dania ciepłe:
• Biała kiełbasa w sosie chrzanowym 
70 zł | 1 kg
• Bigos pałacowy z kapusty unisławskiej, 
wędzonki, suszonych śliwek i grzybów 
50 zł | 1 kg
• Staropolski zraz wołowy 34 zł | 1 szt. | 150 g
• Pół kaczki konfitowanej na brzadzie 
owocowym 75 zł | 800 g
• Polędwiczka wieprzowa z runem leśnym 
z sosem grzybowym 28 zł | 150 g
• Pierś z indyka w emulsji z pomarańczy 
i chili 26 zł | 150 g
• Boeuf Strogonow 140 zł | 1 kg
Wypieki:
• Babka piaskowa 40 zł | 1 szt
• Mazurek wielkanocny z orzechami 
i migdałami 50 zł | 1 szt
• Pascha 60 zł | 1 kg
• Sernik z brzoskwinią 60 zł | 1 kg
• Tarta cytrynowa 50 zł | 1 kg
• Minimazurki dla dzieci do samodzielnego 
ozdabiania 12 zł za sztukę | 50 g