Przejdź do treści
14 września, 2021

Warsztaty kulinarne, pn. Gęś z Kołudy bez obłudy!

Gęś z Kołudy bez obłudy!

Niedawno kucharze z Zespołu Pałacowo-Parkowego w Ostromecku z Sekcji Dziedzictwa Kulinarnego, mieli przyjemność uczestniczyć w warsztatach kulinarnych, pn. „Gęś z Kołudy bez obłudy!".

Kucharze z Zespołu Pałacowo-Parkowego w Ostromecku z Sekcji Dziedzictwa Kulinarnego, na czele z szefem kuchni Mikołajem Bąkowskim, uczestniczyli w warsztatach kulinarnych, pn. „Gęś z Kołudy bez obłudy!”.

Spotkanie odbyło się w ramach programu „Co z zagrody to na stole na hasło Niech Cię Zakole.” Warsztaty w Ostromecku prowadzili Piotr Lenart ze szlaku krajoznawczo-kulinarnego „Niech Cię Zakole” oraz dr Halina Bielińska p.o. Dyrektor Zakładu Doświadczalnego w Kołudzie Wielkiej, słynącego z hodowli gęsi białej. ZPP dziękuje za zaproszenie! Już niedługo w Pałacu Nowym zostanie zaprezentowane nowe menu.