Cynamonowe sucharki Marszałka

Historyczny przepis kulinarny na sucharki znajduje się w Muzeum Józefa Piłsudskiego w Sulejówku. Aleksandra Piłsudska – żona Marszałka – wspominała: „Zawsze też były w domu litewskie sucharki zrobione ze specjalnych bułeczek, posypane cukrem i cynamonem…” Marszałek wypijał do nich duże ilości herbaty. Sucharki – wypiekane zgodnie z historyczną recepturą udostępnioną przez Muzeum Józefa Piłsudskiego w Sulejówku – mogą stać się pysznym i oryginalnym smakołykiem w czasie świętowania Narodowego Święta Niepodległości przy wspólnym stole. Polecamy wspólne wypiekanie i degustowanie w gronie bliskich!
Wykonanie: Cukiernia Pałacowa w Ostromecku na odstawie przepisu cukierni Babeczki i Muzeum Józefa Piłsudskiego w Sulejówku: https://muzeumpilsudski.pl/zostanwdomu-i-upiecz-sucharmarszalka/