„Co z zagrody to na stole” na hasło „Niech Cię Zakole” – warsztaty

Nasi pałacowi kuchmistrzowie Mikołaj Bąkowski i Błażej Mirota wzięli udział w szkoleniu dotyczącym jagnięciny z rodzimej rasy.
Spotkanie odbyło się pod hasłem:„Co z zagrody to na stole” na hasło „Niech Cię Zakole” – kołudzka gęsina, z merynosa jagnięcina i złotnicka wieprzowina w lokalnej marce turystyczno – kulinarnej. Autorem zrealizowane projektu jest Piotr Lenart kuchmistrz i lansjer szlaku krajoznawczo-kulinarnego ” Niech Cię Zakole”.
Warto dodać, że spotkanie mistrzów sztuki kucharskiej i dziedzictwa kulinarnego odbyło się w zabytkowym Pałacyku Gozdawa, w województwie kujawsko-pomorskim tuż przy trasie głównej z Włocławka do Lipna.
Autor zdjęć Rafał Trzeszewski
Galeria zdjęć Co na talerzu to na stole warsztaty